Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ajánlott tuti oldalak képes leírás - Szentek és legendák.tlap.hu
részletek »

Ajánlott tuti oldalak - Szentek és legendák.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szent.tlap.hu » Ajánlott tuti oldalak
Keresés
Találatok száma - 7 db
December - az év utolsó hónapjáról

December - az év utolsó hónapjáról

December hónap elnevezésének a története. A hónaphoz kapcsolódó ünnepek, hagyományok, jeles napok, babonák. Decemberben történt események, decemberi születésű emberek. A decemberi ünnepek története, hagyományai, szokások.

Legenda

Legenda

Várakról, városokról, misztikus személyekről, különleges helyekről szóló legendák, rejtélyek és csodák világa. Ősi és ókori mítoszok, mondák és legendák. Elsüllyedt világok, misztikus történések. Ókori, középkori és újabb legendák világa.

Mini államok

Mini államok

Az oldal áttekintést nyújt az Európai és Európán kívüli mini- ill. törpeállamokról, mint Vatikán, San Marino, Monaco, Málta, Liechtenstein, Andorra, Luxemburg, Barbados, stb. Ismerteti ezen országok földrajzát, politikai rendszerét, látnivalóit, valamint fotókat. Megtalálhatók a világ 'minivárosai' is itt.

Szobor, szobrok

Szobor, szobrok

Magyarországi és külföldi szobrászok, szobrok bemutatása, a szobrászat története, a különböző művészeti stílusok a szobrászat tekintetében. Ősi szobrok és kortárs szobrászművészet. Restaurátorok és érdekes cikkek gyűjteménye.

Templom

Templom

Templomok gyűjteménye országok, ill földrészek szerint. A világ legnagyobb templomainak bemutatása, kiemelve a Vatikáni Szent Péter Bazilikát. Zarándok helyek, egyházi rendek ismertetése, valamint szentek életét bemutató írások és a témához kapcsolódó irodalmi művek.

Vatikán

Vatikán

A világ legkisebb államának, Vatikánnak a bemutatása, pápaválasztás menete, pápák listája, szentté avatott pápák ismertetése, Vatikán látnivalói és nevezetességeinek bemutatása írásban és képekben. Könyvek, filmek ajánlása.

Világörökség

Világörökség

Magyarország és elsősorban Európai kulturális és természeti értékeinek gyűjteménye. Megismerkedhetünk a Világörökségi Egyezménnyel, a magyar helyszínekkel, kulturális és természeti örökségekkel és azok jelentőségével és szépségeivel.

Tuti menü